dinsdag 6 december 2016

Creoolse rijstpot (Antillen)

CREOOLSE RIJSTPOT

3 eetlepels olie
350 gram kipfilet, in stukjes
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
150 gram chorizo, in stukjes
300 gram sperziebonen, in stukjes van 3 centimeter
3 lente-uitjes, in ringen
100 gram hamblokjes
300 gram langkorrelrijst
1 blikje rode kidneybonen (400 gram), uitgelekt
zout
cayennepeper


In grote braadpan of grote hapjespan olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Ui, knoflook en chorizo toevoegen en 2 minuten meebakken. Sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en ½ liter water toevoegen en aan de kook brengen.
Gerecht in 20 - 25 minuten zachtjes gaar laten worden. Zonodig tussentijds water toevoegen. Kidneybonen 10 minuten voor einde van kooktijd toevoegen en meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout en cayennepeper.

4 personen

voedingswaarde : 740 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Antillen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair november 1997

Geen opmerkingen: