woensdag 7 december 2016

Gegratineerde zalmforel met spinazie (Portugal)

GEGRATINEERDE ZALMFOREL MET SPINAZIE

4 aardappelen
zout
1 pot spinazie (nettogewicht 330 gram)
2 zalmforelfilets (200 gram)
1 visbouillontablet
10 eetlepels mayonaise


Aardappelen schillen en wassen. In pan met weinig water en zout, aardappelen in 15 minuten bijna gaar koken. Af laten koelen. In plakjes snijden. In zeef spinazie laten uitlekken. Rechthoekige ovenschotel invetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Met keukenpapier visfilets droogdeppen. In pan met ½ liter water en bouillontablet vis 5 minuten tegen de kook aan bijna gaar laten worden (= pocheren). Intussen spinazie in ovenschotel scheppen. Langs rand dakpansgewijs aardappelschijfjes leggen. Met schuimspaan vis uit pan nemen en op spinazie leggen. Over vis en aardappel mayonaise verdelen. Op rooster 1 richel boven midden van grill visschotel in 8 minuten lichtbruin grilleren.

2 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : Cecile Stolp, in Tip november 1988

Geen opmerkingen: