woensdag 7 december 2016

Omeletschotel met kaas en ui

OMELETSCHOTEL MET KAAS EN UI

2 uien
100 gram extra belegen kaas
50 gram bloem
zout
1 deciliter melk
6 eieren
2 theelepels kerriepoeder (mild)
50 gram margarine


Uien in dunne ringen snijden. Van kaas korstjes verwijderen. Kaas raspen. In kom bloem en zout doen. Melk toevoegen. Tot glad beslag roeren. Eieren erdoor kloppen. Kerriepoeder en helft van kaas erdoor mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen. Eimengsel nogmaals doorroeren. In grote koekenpan 25 gram margarine verhitten. Eimengsel erin schenken. Over panbodem laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Intussen in braadpan rest van margarine verhitten. Ui in 4 minuten goudbruin bakken. Met 2 messen eimengsel in dunne repen snijden. Overdoen in ovenschotel. Over omeletrepen ui en rest van kaas verdelen. Op rooster vlak onder grill kaas in 1 minuut laten smelten. Lekker met bruinbrood en gemengde salade met umersaus.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1988
Een reactie plaatsen