ROERGEBAKKEN SAVOOIENKOOL
1 kleine savooienkool
1 grote ui
1 rood Spaans pepertje of 1 theelepel sambal oelek
2 bosuitjes
3 eetlepels (olijf)olie
1/8 liter water
1 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
scheutje sojasaus
Snijd de savooienkool zonder de buitenste bladeren in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de stukken kool in smalle reepjes. Snipper de ui en het Spaanse pepertje. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verhit de olie in een wok of een koekenpan en laat de ui met de peper of de sambal kort fruiten. Voeg de kool toe en roerbak kort. Voeg het water, de azijn en de suiker toe, schep nogmaals goed om en laat de kool met een deksel op de wok of de pan 4 minuten stoven. Breng verder op smaak met een scheutje sojasaus. Geef er vlees of kip naar keuze bij en rijst of aardappelpuree.
4 personen
voedingswaarde : 154 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Boodschappen november 1999
woensdag 7 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten