zondag 16 oktober 2016

Roodlof met appel en walnoten

ROODLOF MET APPEL EN WALNOTEN

3 struikjes roodlof (200 gram)
1 kleine appel (Granny Smith)
1½ eetlepel citroensap
2 eetlepels notenolie
½ theelepel Franse mosterd
½ theelepel suiker
zout
versgemalen zwarte peper
50 gram gepelde walnoten


Van roodlof stronkjes verwijderen. Blaadjes uit elkaar halen en in stukjes van 4 centimeter snijden. Appel wassen en in reepjes snijden. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. Tot sausje kloppen: 1 eetlepel citroensap, olie, mosterd, suiker, zout en peper. In droge koekenpan walnoten 2 minuten roosteren. Over 2 borden verdelen: roodlof, appel en walnoten. Peper erboven malen. Sausje erover sprenkelen. Direct opdienen.
Lekker met geroosterd brood.

2 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: