zondag 16 oktober 2016

Gegrilde wit- en roodlof met balsamico en hazelnootcrunch

GEGRILDE WIT- EN ROODLOF MET BALSAMICO EN HAZELNOOTCRUNCH

8 witlofstronkjes
8 roodlofstronkjes
4 takjes rozemarijn
250 milliliter groene olijfolie van goede kwaliteit
150 gram hazelnoten met vlies
1½ eetlepel honing
scheutje balsamicoazijn


Snijd de witlof en roodlof over de lengte in parten. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd de laadjes heel fijn. Meng de rozemarijn met de olijfolie en wat zout. Marineer de wit- en roodlof 30 minuten in de rozemarijnolie. Hak de hazelnoten middel grof. Bak de hazelnoten in de koekenpan met wat honing en een snuf zout, tot ze goudbruin zijn. Schep regelmatig om tot de hazelnootcrunch goed gemengd is met de honing en laat ietsjes karamelliseren.
Verwarm een grillpan goed heet voor. Neem de lofparten uit de marinade (bewaar die voor later) en grill ze in 8 - 10 minuten beetgaar en goudbruin, keer halverwege. Leg ze mooi op een voorverwarmde schaal, besprenkel rijkelijk met wat van de overgebleven rozemarijnolie, een klein beetje balsamicoazijn en bestrooi met de hazelnootcrunch.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Delicious. kerst 2012