zondag 16 oktober 2016

Peultjes-roodlofsalade

PEULTJES-ROODLOFSALADE

100 gram peultjes
zout
1 koolrabi (200 gram)
1 eetlepel citroensap
50 gram roodlof
8 sprietjes bieslook
4 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels droge witte wijn
zout
peper


Peultjes afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout, peultjes in 3 minuten beetgaar koken. In zeef afgieten en met koud water afspoelen. Koolrabi schillen en wassen. Met scherp mes in heel dunne plakken snijden. In pan met weinig water en zout, koolrabi in 2 minuten beetgaar koken. In zeef afgieten en met koud water afspoelen. Besprenkelen met ½ eetlepel citroensap. Roodlof wassen en stronkje eraf snijden. Bladen van kropje losmaken. Lof in stukken scheuren. In kopje bieslook fijnknippen. In kommetje doen: crème fraîche, ½ eetlepel citroensap, wijn, zout, peper en helft van bieslook. Tot sausje roeren.
Sausje nogmaals doorroeren. Op platte schaal van buiten naar binnen rangschikken: roodlof, koolrabi en peultjes. In midden sausje scheppen. Rest van bieslook erover strooien.

2 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip mei 1989