zondag 16 oktober 2016

Rode sla met bonen en champignons

RODE SLA MET BONEN EN CHAMPIGNONS

250 gram rode sla (radicchio)
2 kleine uien
½ literblik rode bonen (kidneybonen)
¼ literblik hele champignons
1 citroen
3 eetlepels olie
1 theelepel mierikswortel
1 theelepel honing
zout
peper
2 takjes peterselie


Rode sla wassen, uitslaan (en in stukken scheuren). Uien pellen en in ringen snijden. In zeef bonen afspoelen. Champignons toevoegen en laten uitlekken. Citroen uitpersen. In kommetje doen: citroensap, olie, mierikswortel, honing, zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Tot sausje roeren.
In slaschaal doen: rode sla, ui, bonen en champignons. Sausje erover schenken.
Lekker met biefstuk en brood.

4 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
voor- bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1984