RODE SLA MET BONEN EN CHAMPIGNONS
250 gram rode sla (radicchio)
2 kleine uien
½ literblik rode bonen (kidneybonen)
¼ literblik hele champignons
1 citroen
3 eetlepels olie
1 theelepel mierikswortel
1 theelepel honing
zout
peper
2 takjes peterselie
Rode sla wassen, uitslaan (en in stukken scheuren). Uien pellen en in ringen snijden. In zeef bonen afspoelen. Champignons toevoegen en laten uitlekken. Citroen uitpersen. In kommetje doen: citroensap, olie, mierikswortel, honing, zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Tot sausje roeren.
In slaschaal doen: rode sla, ui, bonen en champignons. Sausje erover schenken.
Lekker met biefstuk en brood.
4 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
voor- bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip maart 1984
zondag 16 oktober 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten