zondag 16 oktober 2016

Pasta met gegrilde rode sla en zwarte olijven

PASTA MET GEGRILDE RODE SLA EN ZWARTE OLIJVEN

250 gram gedroogde (rode) pasta
1 rode ui
50 gram zwarte olijven
2 kroppen rode sla
2 tenen knoflook
1 ½ glas droge witte wijn
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
geraspte Parmezaanse kaas


Snipper ui en knoflook. Bak in de helft van de olie glazig. Voeg de wijn toe en laat 5 minuten pruttelen. Halveer de olijven en doe ze erbij. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie mooi bruin. Snijd de kroppen sla doormidden en smeer rijkelijk in met de overgebleven olijfolie en leg gedurende 5 - 8 minuten onder de grill totdat de buitenste bladeren zwart worden. Haal van 1 halve krop de bladeren af en snijd de rest van de sla fijn. Doe de fijngesneden sla bij de uien en de knoflook en vermeng met de gekookte pasta en de pijnboompitten. Leg op elk bord wat hele slabladeren en schep het pastamengsel erop, serveer met de Parmezaanse kaas.
Lekker met stokbrood en tomaten.

4 personen

voedingswaarde : 515 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : pastagerecht

bron : Sla! april/mei 1997