dinsdag 16 augustus 2016

Ponche Brasiliero (Brazilië)

PONCHE BRASILIERO (BRAZILIAANSE PUNCH)

In deze beroemde punch wordt mate gebruikt, de bekende Argentijnse kruidenthee. Op traditionele wijze wordt hij gedronken uit een tombillas, een holle kalebas, en opgezogen door een zilveren rietje met een lepelvormig uiteinde.

2 koppen sterke maté (kruidenthee)
1 kop citroensap
4 koppen sinaasappelsap
2 koppen cognac
2 flessen droge witte wijn
2 flessen sodawater
suiker naar smaak


Zet de thee en laat ze 10 minuten trekken. Giet het door een zeefje. Meng de thee met de overige ingrediënten behalve het sodawater en de suiker. Laat het in de koelkast koud worden tot het gereed is om geserveerd te worden. Schenk het in een punchkom over blokjes ijs heen. Voeg sodawater en suiker naar smaak toe.

50 personen

land : Brazilië
gerechtsoort : drank

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan