zondag 22 mei 2016

Funghi Marinati (Italië)

FUNGHI MARINATI (GEMARINEERDE CHAMPIGNONS)

1½ deciliter olijfolie
1 deciliter water
sap van 2 citroenen
1 laurierblad
2 knoflookteentjes, gekneusd
6 peperkorrels
½ theelepel zout
450 gram verse kleine champignons


Doe de olijfolie, het water, het citroensap, laurierblad, knoflookteentjes, peperkorrels en zout in een geëmailleerde of roestvrijstalen pan met een doorsnede van 20 tot 25 centimeter en breng dit op een matig vuur aan de kook. De vlam laag draaien, deksel op de pan en 15 minuten laten sudderen. Zeef deze marinade en doe hem terug in de pan; op een lage vlam weer tot sudderen brengen. Doe de champignons in de marinade en laat ze gedurende 5 minuten mee sudderen, waarbij ze af en toe worden gekeerd. Laat de champignons afkoelen in de marinade. Serveer ze op kamertemperatuur of zet ze in de koelkast en geef ze koud. (In de koelkast zullen de champignons zeker twee dagen goed blijven.) Voor ze worden opgediend worden de champignons met een schuimspaan uit de marinade gelicht, waarbij het vocht er goed moet uitlekken. Geef ze als onderdeel van een antipasto.

6 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : antipasto

bron : In de Italiaanse keuken / Waverley Root