zaterdag 30 januari 2016

Ful Sudani (Soedan)

FUL SUDANI (BONENSCHOTEL)

225 g gedroogde limabonen, een nacht geweekt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout en peper naar smaak

SALADE
2 middelgrote tomaten, kleingesneden
1 ui, fijngehakt
2 hardgekookte eieren, kleingesneden
½ komkommer, kleingesneden
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper
chilipoeder
gemalen komijn

Spoel de bonen af. Doe ze in een pan, overgiet ze met water en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze gaar (maar niet papperig). Giet de bonen af en schep er olie, citroensap, zout en peper door. Prak de bonen enigszins en serveer ze met brood en een salade.
Schep tomaten, uitjes, eieren en komkommer door elkaar in een schaal. Meng in een kommetje zout en specerijen. Schep dit mengsel door de salade.

4 personen

land : Soedan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai