zaterdag 26 december 2015

Ucha (Rusland)

UCHA (VISSOEP)

1½ liter water
2 kruimig kokende aardappelen
1 wortel
2 uien
1 bosje peterselie
2 laurierbladeren
2 theelepels zout
1300 gram kabeljauw, zalm en steur
1 eetlepel dille, gehakt
1 prei
½ citroen, in plakjes


Breng het water in een grote pan aan de kook. Snijd de aardappelen in blokjes, de wortel in reepjes, hak de uien en peterselie fijn en kook alles 10 - 15 minuten. Voeg de laurierbladeren en het zout toe en kook het geheel nog 8 minuten. Fileer de vissen en snijd ze in stukken. Laat ze dan na elkaar, begin met de mist dure vis, snel garen in de bouillon. Haal de stukken eruit en houd ze warm. Voeg kort voor het serveren de dille en fijngesneden prei aan de bouillon toe. Verwarm alle stukken vis er kort in en serveer de soep met een plakje citroen.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : soep

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich