zaterdag 26 december 2015

Rassolnik (Rusland)

RASSOLNIK (ZUUR-ZOUTE SOEP)

1 liter kippenbouillon
150 gram witte kool
4 middelgrote, kruimig kokende aardappelen
1 wortel
3 peterseliewortels
1 kleine knolselderij
1 ui
2 eetlepels boter
2 middelgrote zoute augurken
60 milliliter augurkennat
1 – 2 takjes dille, gehakt


Verwarm de kippenbouillon. Snijd de witte kool in dunne repen en de geschilde aardappelen in plakken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de witte kool en aardappelen toe. Leg een deksel op de pan en laat de kool en aardappelen gaar worden.
Snijd de wortel, peterseliewortels, knolselderij en ui in blokjes. Braad alles even aan in de boter en giet 7 minuten voor het einde van de kooktijd het augurkennat erbij. Voeg alles na 10 minuten gaartijd samen met de kleingesneden augurken bij de bouillon. Voeg naar smaak zout en peper toe, bestrooi de soep met dille en serveer met zure room en piroggi.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : soep

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich