zaterdag 26 december 2015

Farsjirowanniy gribami (Rusland)

FARSJIROWANNIY GRIBAMI (AARDAPPELEN MET PADDENSTOELEN)

8 even grote kruimig kokende aardappelen
200 gram verse paddenstoelen
1 - 2 uien, gehakt
boter voor het bakken
3 eetlepels boter, gesmolten
3 eetlepels zure room
1 eetlepel paneermeel
3 eetlepels milde kaas, geraspt
½ theelepel zout
200 milliliter zure room


Paddenstoelen schoonmaken, bijvoorbeeld met keukenpapier, kleinsnijden en samen met de gehakte uien in boter bakken. De aardappelen schillen, aan een lange kant een stukje afsnijden zodat ze blijven staan en voorzichtig uithollen met een theelepel. Strooi zout op de aardappelen en vul ze met het paddenstoelenmengsel.
Zet de gevulde aardappelen in een ovenschaal en schenk er boter en zure room over. Bestrooi ze met paneermeel en geraspte kaas en bak ze 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Schep er voor het serveren royaal zure room over.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich