zaterdag 26 december 2015

Salat 'Olivier' (Rusland)

SALAT ‘OLIVIER’ (SALADE MET KIP)

400 gram gaar kippenvlees
4 grote aardappelen, gekookt
4 hardgekookte eieren
2 grote augurken
100 gram verse of diepvrieserwten
10 zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels garnalen
300 gram Russische mayonaise Provençal
zout
peper


Ontdoe het kippenvlees van botjes en vel en snijd het in dunne reepjes. Snijd de aardappelen, eieren en augurken in heel kleine blokjes.
Blancheer de erwten 2 - 3 minuten in water met zout en laat ze schrikken onder koud water. Hak de olijven klein en vermeng ze met de garnalen en erwten.
Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng ze voorzichtig met de mayonaise. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich