donderdag 26 november 2015

Kipburgers met haloumi (Griekenland)

KIPBURGERS MET HALOUMI

Gegrilde haloumi met kipburgers en een kleurige salade met gele tomaatjes. Heerlijk!

400 g kipfilet, in kleine stukjes
1 snee wit brood, fijn verkruimeld
3 el fijngesneden peterselie
1 ei
zout
peper
frituurolie
3 el olijfolie
50 g spinazie
150 g gele tros-kerstomaatjes
1 citroen, in partjes
200 g Haloumi*


* Kefalotiri en Haloumi zijn kaassoorten van Cyprus. Kefalotiri is een harde, goed te raspen kaas van geiten- en schapenmelk. Haloumi is een friszure, zachte geitenkaas, die wel op feta lijkt. Plakken gegrilde Haloumi worden vaak als mezze geserveerd.

Pureer de kip met het broodkruim, de peterselie en het ei en breng het op smaak met zout en peper. Vorm er platte burgers van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in ± 30 min. rondom goudbruin en gaar. Verwarm de frituurolie tot 180 ºC. Meng de spinazie met de tomaatjes en verdeel ze over 4 borden. Frituur de Haloumireepjes in 2 - 3 min. goudbruin, laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de Haloumireepjes en citroenpartjes over de salade en leg de burgers erbij.

4 personen

voedingswaarde : 540 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

land : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair augustus 2001