donderdag 26 november 2015

Paprika gevuld met gehakt en feta (Griekenland)

PAPRIKA GEVULD MET GEHAKT EN FETA

Een verrassend hoofdgerecht met een Grieks tintje.

1 grote gele paprika
200 g rundergehakt
1 sjalotje
2 stengels bleekselderij
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 teentje knoflook
zout
peper
1 tomaat
100 g feta


Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Kook de paprikahelften in ruim water in ca. 5 minuten beetgaar. Bak het gehakt in een droge koekepan al omscheppend rul. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de bleekselderij in blokjes. Schep de sjalot, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt. Pers het teentje knoflook erboven uit. Laat het geheel nog ca. 3 minuten sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de paprikahelften even uitlekken of dep ze droog. Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erin. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika’s. Snijd de feta in blokjes en strooi ze over de tomaat. Bak de paprika’s ca. 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren. Lekker met aardappelpuree en bosui.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Griekenland
gerechtsoort : rundvleesgerecht

bron : Menu 19 april 1995