HALF MAANTJE MET EI EN PREI
2 dunne preien, in halve ringen
2 aardappelen, in blokjes
3 eieren
½ zakje mix voor bechamelsaus (Pavone)
¼ l melk
1 el kappertjes
2 el fijngesneden dille
zout
versgemalen peper
10 vellen fillodeeg, ontdooid
± 50 g boter of margarine, gesmolten
Prei in ruim kokend water met zout in ± 5 min. beetgaar koken, laten uitlekken. Aardappelen in ± 15 min. gaarkoken. Eieren in ± 8 min. hard koken, pellen en in stukjes snijden. Van zakje sauspoeder met melk dikke saus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Prei, aardappel en ei erdoor roeren. Kappertjes, dille, zout en peper erdoor scheppen. Laten afkoelen. Deegvellen halveren, met boter bestrijken en per 2 op elkaar leggen. Op helft van deeg vulling leggen, andere helft erover vouwen. Boven en zijkanten van deeg zo omrollen dat halve cirkel ontstaat, rand met vork versieren. Halve maantjes met boter bestrijken en in oven bakken.
voor 10 stuks
voedingswaarde : 80 kcal per stuk
bereidingstijd : 45 min.
land : Griekenland
gerechtsoort : hartig hapje
bron : Tip Culinair september 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten