donderdag 26 november 2015

Boterbonendip met rode ui en olijven (Griekenland)

BOTERBONENDIP MET RODE UI EN OLIJVEN

Deze pittige romige dip is een Griekse variant van het Arabische gerecht hummus.

1 blik boterbonen (400 gram), uitgelekt
½ eetlepel sesampasta (tahina, natuurwinkel of Turkse winkel)
1½ eetlepel olijfolie
zout
peper
½ rode ui, fijngesneden
4 ontpitte groene olijven
½ theelepel citroenrasp
½ sesambrood, in plakjes


Pureer de boterbonen met de sesampasta en olie in de keukenmachine of met de staafmixer en breng het op smaak met zout en peper. Schep het in een mooie kom. Meng de olijven, ui en het citroensap met elkaar en garneer de boterbonendip ermee. Serveer de dip met het brood.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

land : Griekenland
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair augustus 2001