zaterdag 11 april 2015

Pindasoep (Oeganda)

PINDASOEP

225 gram pinda’s
¼ ui
480 milliliter groentebouillon
240 milliliter melk
1 eetlepel maïzena
½ theelepel chilipoeder of ½ rode peper, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
zout


Maak de pinda’s en de ui fijn in een keukenmachine.
Vermeng de maïzena met een beetje melk. Doe het papje over in een grote pan en giet hier al roerend langzaam de resterende melk bij, tot het mengsel licht gebonden is.
Voeg al roerende de bouillon toe, de gemalen pinda’s en ui, de chilipeper of -poeder en wat zout. Dek de pan af en breng de soep aan de kook; laat hem op een lagere warmtebron nog 5 minuten zachtjes koken.
Gebruik een staafmixer of keukenmachine om alle ingrediënten tot een gladde soep te pureren.

2 - 4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

land : Oeganda
gerechtsoort : soep

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Een reactie plaatsen