zaterdag 11 april 2015

Anatsinahy (Madagaskar)

ANATSINAHY (VARKENSVLEES MET GROENTEN)

500 gram snijbiet, boerenkool of wilde spinazie
1 kilogram varkensbuik, zonder zwoerd
zout
versgemalen zwarte peper
6 teentjes knoflook, gepeld
4 eetlepels olie
1 theelepel nootmuskaatpoeder
sap van een halve citroen

Was de groente in ruim water en giet hem af. Snijd de varkensbuik in flinke blokjes en doe deze met 500 milliliter water in een grote, zware pan. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat de inhoud 20 minuten sudderen. Giet het vlees af, bestrooi het met zout en peper en zet het apart. Snijd de knoflook in plakjes en hak de groenten. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de stukken vlees op matig vuur knapperig en bruin. Voeg dan de knoflook toe en bak hem op laag vuur zacht. Voeg de groenten toe, roer alles goed en bak het geheel op matig vuur half afgedekt 15 minuten. Roer er de nootmuskaat, het citroensap en 100 milliliter water door en voeg zo nu en dan een beetje water toe om aanbranden te voorkomen. Stoof het gerecht 45 minuten, tot het vlees zeer mals is. Voeg op het laatst zout en peper naar smaak toe.
Serveer het gerecht met witte rijst en gemengde atjar.

6 - 8 personen

gebied : Madagaskar
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
Een reactie plaatsen