zaterdag 11 april 2015

Creoolse rijst (Mauritius)

CREOOLSE RIJST

400 gram basmati rijst
1 theelepel geelwortelpoeder (turmeric, koenjit)
1 kleine groene paprika
1 kleine rode paprika
1 ui
4 tomaten
1 rode peper, fijngehakt zonder zaadjes (eventueel)
1 eetlepel fijngehakte peterselie
olie


Verhit de olie in een pan of rijstkoker. Doe de gewassen en uitgelekte rijst in de pan, en fruit tot de rijstkorrels glazig zijn. Strooi het geelwortelpoeder door de rijst, roer goed om. Doe er water bij (hoeveelheid volgens verpakking of aanwijzing rijstkoker), en kook de rijst gaar.
Fruit in een aparte pan knoflook, ui, pepertje en paprika, doe er na enkele minuten de tomaten bij. Fruit nog vijf minuten. Schep dit mengsel door de gare rijst, met de peterselie.

4 personen

gebied : Mauritius
gerechtsoort : bijgerecht

bron : http://www.coquinaria.nl/recepten/03.2recept.htm

Geen opmerkingen: