zaterdag 11 april 2015

Aardappelcurry (Oost-Afrika)

AARDAPPELCURRY

olie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
½ theelepel kurkuma
¼ theelepel chilipoeder
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel geplet korianderzaad of gemalen koriander
1 theelepel tomatenpuree
2 theelepels citroensap
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
zout
1 kilogram aardappelen, in blokjes gesneden en halfgaar gekookt


Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui tot deze goudbruin begint te worden. Doe de knoflook erbij en laat deze 30 seconden mee fruiten. Voeg de kurkuma, chilipoeder, kaneel en koriander aan de gefruite ui toe en roer alles goed door elkaar. Doe de tomatenpuree, het citroensap, de peterselie en wat zout erbij, roer alles weer door en schep de aardappels door het specerijmengsel. Giet een bodem water in de pan en laat het gerecht 10 minuten koken in de afgedekte pan tot de aardappelen gaar zijn en het vocht is verdampt.

4 - 6 personen

gebied : Oost-Afrika
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Verandering van spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
Een reactie plaatsen