zaterdag 11 april 2015

Pikante inktvis (Mauritius en de Seychellen)

PIKANTE INKTVIS

olie om te bakken
2 grote inktvissen, schoongemaakt, in ringetjes
20 sjalotten of 2 grote uien, fijngehakt
5 tenen knoflook, uitgeperst
stukje gemberwortel, geschild en fijngehakt
1¼ deciliter water
1 theelepel kurkuma
4 eetlepel zwart mosterdzaad, grof gemalen met wat water
4 grote groene chilipepers, zaad verwijderd, doorgesneden
2 eetlepel azijn
zout en peper naar smaak


Verhit de olie en bak de inktvisringetjes 8 minuten, tot ze bruin kleuren langs de randen. Schep de inktvis uit de pan en bak de uitjes in dezelfde olie tot ze gaar maar toch nog knapperig zijn. Voeg knoflook, gember, water, specerijen en chilipepers toe. Laat alles nog 3 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur. Schep de inktvis door de saus. Breng op smaak met azijn, zout en peper. Laat het gerecht door en door koud worden.

4 personen

gebied : Mauritius en de Seychellen
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: