zaterdag 11 april 2015

Cassave- en bananenchips (Rwanda)

CASSAVE- EN BANANENCHIPS

400 gram rauwe, geschilde cassave
2 theelepels zout
1 stevige, iets groene bakbanaan
½ theelepel cayennepeper
500 milliliter plantaardige olie


Breng een grote pan water met 1 theelepel zout aan de kook. Snijd de cassave in grove plakken en kook deze maximaal 2 minuten in het water, tot ze aan de buitenkant net gaar maar vanbinnen nog stevig zijn. Giet ze goed af en spreid ze uit op een grote bakplaat. Pel de banaan en halveer hem overlangs. Snijd beide helften in plakjes van ½ centimeter en leg deze op een bakplaat. Meng de rest van het zout met de cayennepeper en bestrooi daarmee de plakjes cassave en banaan. Laat deze geheel afkoelen alvorens ze te frituren.
Verhit de olie tot 180°C en frituur de plakjes. Laat ze als ze klaar zijn uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.

4 personen

gebied : Rwanda
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick

Geen opmerkingen: