zaterdag 11 april 2015

Bhajia's van zoete aardappelen (Oost-Afrika)

BHAJIA’S VAN ZOETE AARDAPPELEN

250 gram gekookte zoete aardappelen
½ ui, fijngehakt
1 verse groene chilipeper, van de zaadjes ontdaan en kleingesneden
3 teentjes knoflook, uitgeperst
zout
125 gram kekererwtenmeel
300 milliliter melk
olie


Stamp de zoete aardappelen in een kom en voeg de ui, chilipeper, knoflook en wat zout toe.
Roer het gezeefde kekererwtenmeel door het aardappelmengsel en voeg voldoende melk toe tot er een soepel deeg ontstaat. Vorm het deeg tot
balletjes, ongeveer zo groot als een walnoot.
Verhit een laag olie (5 - 7 centimeter) in een wok en frituur de bhajia’s 2 tot 3 minuten tot ze rondom goudbruin zijn.

15 stuks

gebied : Oost-Afrika
gerechtsoort : hapje

bron : Verandering van spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige
gerechten / Troth Wells

Geen opmerkingen: