zondag 2 november 2014

Pescada Grelhada (Portugal)

PESCADA GRELHADA (GEGRILDE ZEESNOEK)

1 kilogram zeesnoek
het sap van 1 citroen
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels boter
fijngehakte peterselie
zout


Maak de vis goed schoon en spoel hem af onder koud water. Maak flinke inkepingen in de vis, maar snijd hem niet helemaal in stukken. Wrijf de vis in met zout en besprenkel hem met citroensap en olijfolie. Strooi wat bloem over de vis.
Leg de vis op of onder de grill. Zo’n speciale greep om vis te roosteren is erg handig, omdat daarmee de vis aan beide kanten bruin kan worden zonder uit elkaar te vallen. Bestrijk de vis regelmatig met wat olijfolie tegen het uitdrogen. Laat ten slotte wat boter op de vis smelten en strooi er vlak voor het opdienen verse peterselie en zout over. Besprenkel indien gewenst de vis nog met een paar druppels citroensap.
Variant: De vis kan ook op deze manier worden klaargemaakt in een oven van 250°C.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Portugese keuken : 200 verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz

Geen opmerkingen: