zondag 2 november 2014

Mediterrane tonijn (Middellandsezeegebied)

MEDITERRANE TONIJN

4 verse tonijnfilets à 150 gram
2 eetlepels olijfolie
½ krop groene lollo verde
½ krop frisée sla

WARME DRESSING
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
4 tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in blokjes
20 ontpitte zwarte olijven, in ringen
2 theelepels kappertjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 lente-uitje, in ringen
zout
peper


Tonijnfilets halveren, zodat je twee plakken krijgt. In koekenpan olie verhitten en tonijnfilets aan elke kant 2 minuten bakken. Intussen alle ingrediënten voor warme dressing in steelpan doen en al roerende zachtjes verwarmen (niet laten koken). Saladesoorten in grove stukken plukken en nonchalant over borden verdelen. Tonijnfilets erop leggen (beetje als een schuin dakje) en warme dressing erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Middellandsezeegebied
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair september 1997
Een reactie posten