zondag 2 november 2014

Mediterraan stokbrood (Middellandsezeegebied)

MEDITERRAAN STOKBROOD

2 stokbroden, gehalveerd
4 tomaten
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetlepels zwarte olijven, gehakt
12 ansjovisfilets, uit blik
2 eetlepels fijngehakte basilicum
2 eetlepels olijfolie
zout
peper


Gril de tomaten op de barbecue, snijd ze in stukjes.
Gril de stokbroden 1 minuut aan elke kant.
Wrijf het brood in met de knoflook. Verdeel de olijven en ansjovis over het brood en leg er stukjes tomaat op.
Breng de belegde stokbroden op smaak met zout, peper en basilicum en besprenkel ze met olijfolie.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Middellandsezeegebied
gerechtsoort : visgerecht

bron : Buiten eten, Special bij Lekker Gezond juni / juli 2002

Geen opmerkingen: