zondag 2 november 2014

Filetes de Atum com Manteiga de Coentros (Algarve, Portugal)

FILETES DE ATUM COM MANTEIGA DE COENTROS (TONIJN MET KORIANDERBOTER)

5 takjes koriander
100 gram zachte boter
1 theelepel grof zeezout
½ theelepel limoensap
½ rode peper
½ theelepel limoenrasp
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook
4 verse tonijnsteaks (à 100 gram)


Koriander grof knippen. Boter, ¾ theelepel zeezout, limoensap en koriander door elkaar mengen. Boter op plasticfolie leggen, stevig oprollen en in koelkast leggen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In kom peperreepjes, limoenrasp en rest van zeezout door olie kloppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en erdoor scheppen. Tonijn met marinade bestrijken. Grillpan verhitten en tonijn in 4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren.
Korianderboter in plakjes snijden en op tonijn leggen. Lekker met gegrilde paprikasalade en dikke snee warm boerenbrood.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Algarve, Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : Portugal : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estremadura en Ribatejo en de Algarve / Mieke van Laarhoven
Een reactie posten