GORGONZOLA-TOMATENFONDUE
2 tomaten
100 gram gorgonzola
1 deciliter melk
½ kruidenbouillontablet
1 teentje knoflook
2½ eetlepel maïzena
400 gram geraspte belegen boerenkaas
2 eetlepels tomatenpuree
½ theelepel tijm
Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. In vieren snijden. Zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Gorgonzola in stukjes snijden. 4 deciliter water met melk en bouillontablet aan de kook brengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Intussen maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Zodra bouillon kookt geraspte kaas en gorgonzola toevoegen. Roeren tot kaas is gesmolten. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden fondue. Tomatenpuree en tijm erdoor roeren. In caquelon doen. Stukjes tomaat erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht
bron : Tip februari 1991
maandag 10 februari 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten