maandag 10 februari 2014

Gorgonzola-tomatenfondue

GORGONZOLA-TOMATENFONDUE

2 tomaten
100 gram gorgonzola
1 deciliter melk
½ kruidenbouillontablet
1 teentje knoflook
2½ eetlepel maïzena
400 gram geraspte belegen boerenkaas
2 eetlepels tomatenpuree
½ theelepel tijm


Tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. In vieren snijden. Zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Gorgonzola in stukjes snijden. 4 deciliter water met melk en bouillontablet aan de kook brengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Intussen maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Zodra bouillon kookt geraspte kaas en gorgonzola toevoegen. Roeren tot kaas is gesmolten. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden fondue. Tomatenpuree en tijm erdoor roeren. In caquelon doen. Stukjes tomaat erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch hoofdgerecht

bron : Tip februari 1991

Geen opmerkingen: