maandag 10 februari 2014

Entrecôte met gorgonzola-saus

ENTRECÔTE MET GORGONZOLA-SAUS

2 entrecôtes (500 gram)
versgemalen peper
½ theelepel kruidnagelpoeder
50 gram boter
zout
1 eetlepel maïzena
1 ½ deciliter melk
100 gram gorgonzola kaas
3 takjes peterselie


Vlees inwrijven met peper en kruidnagelpoeder. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten bruin en rosé bakken. Halverwege keren en bestrooien met zout. Intussen in kommetje maizena met 2 eetlepels melk tot glad papje roeren. In steelpan in rest van melk gorgonzola al roerende laten smelten. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Op plank vlees leggen. 2 minuten laten rusten. Met scherp mes in schuine plakjes snijden. Op 4 borden beetje saus scheppen. Plakjes vlees dakpansgewijs erin leggen. Helft van peterselie erboven fijnknippen. Met rest van peterselie garneren.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip februari 1990

Geen opmerkingen: