maandag 10 februari 2014

Gepocheerde kipfilet met papaja

GEPOCHEERDE KIPFILET MET PAPAJA

1½ bosui
1 sinaasappel
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels sinaasappellikeur
1 laurierblaadje
zout
peper
4 kipfilets (600 gram)
½ kleine papaja (175 gram)
2 theelepels aardappelmeel
suiker


Van bosuitjes buitenste blad verwijderen. 1 bosui in ringen snijden. ½ bosui zeer fijn snipperen. Sinaasappel uitpersen (½ deciliter sap). In pan doen: 3 eetlepel water, bosuiringen, sinaasappelsap, citroensap, sinaasappellikeur, laurierblaadje, zout en peper. Aan de kook brengen. Kip erin leggen. Met deksel op pan in 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen papaja schillen. Pitjes verwijderen. Papaja in stukjes snijden. In kopje aardappelmeel met ½ eetlepel water tot glad papje roeren. Kip uit pan scheppen en op plank leggen. Elk in plakjes snijden. Op 4 borden plakjes kip rangschikken. Warmhouden. Al roerende aan kookvocht aardappelmeelpapje toevoegen. Blijven roeren tot gebonden sausje. Op smaak brengen met snufje suiker, zout en peper. Laurierblaadje verwijderen. Papaja erdoor roeren. Sausje over kip schenken. Lekker met aardappelkroketjes en gemengde salade.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 1990

Geen opmerkingen: