maandag 10 februari 2014

Rösti met kruiden

RÖSTI MET KRUIDEN

½ ui
3 takjes peterselie
8 sprietjes bieslook
1 ei
zout
peper
1 deciliter koffieroom
25 gram boter
1 pk diepvries rösti (600 gram)


Ui fijnsnipperen. In kopje peterselie en bieslook fijnknippen.
Ei splitsen (Eiwit wordt niet gebruikt). In kom dooier loskloppen met zout en peper. Peterselie-bieslookmengsel en room erdoor roeren. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten. Rösti en ui over panbodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Rösti aandrukken. Met deksel op pan aan 1 kant 7 minuten goudbruin bakken. Voorzichtig van bodem losmaken. Met behulp van deksel keren. Andere kant in 7 minuten lichtbruin en gaar bakken. Met hartvormpje (Ø 9½ centimeter) 4 vormpjes uitsteken. Op schaal leggen.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip februari 1990

Geen opmerkingen: