RÖSTI MET KRUIDEN
½ ui
3 takjes peterselie
8 sprietjes bieslook
1 ei
zout
peper
1 deciliter koffieroom
25 gram boter
1 pk diepvries rösti (600 gram)
Ui fijnsnipperen. In kopje peterselie en bieslook fijnknippen.
Ei splitsen (Eiwit wordt niet gebruikt). In kom dooier loskloppen met zout en peper. Peterselie-bieslookmengsel en room erdoor roeren. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten. Rösti en ui over panbodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Rösti aandrukken. Met deksel op pan aan 1 kant 7 minuten goudbruin bakken. Voorzichtig van bodem losmaken. Met behulp van deksel keren. Andere kant in 7 minuten lichtbruin en gaar bakken. Met hartvormpje (Ø 9½ centimeter) 4 vormpjes uitsteken. Op schaal leggen.
4 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip februari 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten