GEBAKKEN KIPFILET MET APPEL-ROOMSAUS
4 kipfilets (600 gram)
zout
peper
2 eetlepels bloem
25 gram boter
1 appel (Granny Smith)
¾ deciliter calvados
1 eetlepel citroensap
1/8 liter slagroom
1 takje peterselie
Kip bestrooien met zout en peper. In theezeefje bloem doen. Hiermee kip aan beide kanten bestuiven. In grote koekenpan boter verhitten. Kip in 5 minuten aan beide kanten bruin bakken. Intussen appel schillen en in 5 dikke schijven snijden. Kip uit pan scheppen. Door bakvet calvados en citroensap roeren. Aan de kook brengen. Kip terugdoen in pan. Appel toevoegen. In nog 10 minuten gaar laten worden. Op schaal kip met appel scheppen. Warmhouden. Door bakvocht slagroom roeren. Op hoog vuur zonder deksel in 5 minuten tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Over kip schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met gebakken rijst en broccoli.
4 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip februari 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten