maandag 10 februari 2014

Gebakken kipfilet met appel-roomsaus

GEBAKKEN KIPFILET MET APPEL-ROOMSAUS

4 kipfilets (600 gram)
zout
peper
2 eetlepels bloem
25 gram boter
1 appel (Granny Smith)
¾ deciliter calvados
1 eetlepel citroensap
1/8 liter slagroom
1 takje peterselie


Kip bestrooien met zout en peper. In theezeefje bloem doen. Hiermee kip aan beide kanten bestuiven. In grote koekenpan boter verhitten. Kip in 5 minuten aan beide kanten bruin bakken. Intussen appel schillen en in 5 dikke schijven snijden. Kip uit pan scheppen. Door bakvet calvados en citroensap roeren. Aan de kook brengen. Kip terugdoen in pan. Appel toevoegen. In nog 10 minuten gaar laten worden. Op schaal kip met appel scheppen. Warmhouden. Door bakvocht slagroom roeren. Op hoog vuur zonder deksel in 5 minuten tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Over kip schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met gebakken rijst en broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 1990

Geen opmerkingen: