vrijdag 14 juni 2013

Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus (Italië)

TAGLIATELLE MET ZEEVRUCHTEN EN WITTEWIJNSAUS

1 ui, gesnipperd
1 eetlepel boter
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel gedroogde dragon
100 milliliter droge witte wijn
100 milliliter kookroom
400 gram zeevruchtencocktail, ontdooid en droog gedept
½ visbouillontablet
300 gram tagliatelle
2 eetlepels gehakte verse kruiden (dragon, peterselie of dille)


Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Fruit de ui 4 minuten in de boter. Voeg de knoflook en dragon toe en fruit 1 minuut mee. Giet de wijn erbij en laat op hoge stand 2 minuten inkoken. Giet de room erbij en breng aan de kook. Voeg de zeevruchten en het bouillontablet toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en schep de tagliatelle erdoor. Bestrooi met de kruiden en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen juni 2013

Geen opmerkingen: