vrijdag 14 juni 2013

Bonensalade met groenekruidendressing (Italië)

BONENSALADE MET GROENEKRUIDENDRESSING

400 gram sperziebonen, afgehaald
250 gram diepvriestuinbonen
200 gram peultjes, afgehaald
1 blik borlotti- of witte bonen, uitgelekt
4 tomaten, in blokjes
75 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas, geschaafd

DRESSING
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kippen- of vleesbouillon
2 eetlepels rodewijnazijn of citroensap
1 eetlepel gehakte verse basilicum
1 eetlepel gehakte (platte) peterselie
1 eetlepel gehakte bieslook of lenteui


Kook de sperziebonen en tuinbonen in 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de peultjes toe. Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar. Verdeel de rucola over de borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de kaas erover. Lekker met focacciabrood.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Boodschappen juni 2013

Geen opmerkingen: