vrijdag 14 juni 2013

Florentijnse kalfsschnitzel (Florence, Toscane, Italië)

FLORENTIJNSE KALFSSCHNITZEL

4 sneetjes oud witbrood, zonder korst, fijn verkruimeld
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
4 kalfsschnitzels (à 125 gram)
2 eetlepels bloem
1 ei, losgeklopt
4 eetlepels olijfolie of vloeibaar bakproduct
4 plakken rauwe ham
50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
4 eetlepels kookroom


Meng het broodkruim met de Italiaanse kruiden. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en haal ze door de bloem. Wentel ze eerst door het ei en daarna door het gekruide broodkruim. Druk het broodkruim een beetje aan. Verwarm de ovengrill. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten in 2 - 3 minuten goudbruin en gaar. Leg de schnitzels naast elkaar in een lage ovenschaal, leg een plak ham op elke schnitzel en bestrooi met de kaas. Giet de kookroom erover en zet de schaal onder de grill. Laat de kaas in 2 minuten smelten en lichtbruin kleuren. Bestrooi de kalfsschnitzels met wat peper. Serveer met groene tagliatelle en gepofte kerstomaatjes, sugarsnaps en wat basilicumblaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Florence, Toscane, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen juni 2013

Geen opmerkingen: