woensdag 12 oktober 2022

Venkel met broccoli en tomatensaus

VENKEL MET BROCCOLI EN TOMATENSAUS

400 gram venkel
300 gram broccoli
1 kleine ui
zout
1 deciliter droge witte wijn
1 eetlepel olie
2½ deciliter tomatensaus
½ theelepel basilicum
peper


Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. In repen snijden. Van broccoli taaie uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken van roosjes snijden. Stronken in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen.
In pan met 1 deciliter water, wijn en zout de venkel 5 minuten koken. Broccolistronkjes toevoegen. Nog 5 minuten koken. Broccoliroosjes toevoegen. Nog 5 minuten koken. In andere pan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Tomatensaus en basilicum erdoor roeren. 3 Minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkel en broccoli afgieten. In wijde schaal scheppen. In midden saus schenken.
Lekker met kalfslapje en spaghetti.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip oktober 1988

Geen opmerkingen: