VENKEL MET BROCCOLI EN TOMATENSAUS
400 gram venkel
300 gram broccoli
1 kleine ui
zout
1 deciliter droge witte wijn
1 eetlepel olie
2½ deciliter tomatensaus
½ theelepel basilicum
peper
Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. In repen snijden. Van broccoli taaie uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken van roosjes snijden. Stronken in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen.
In pan met 1 deciliter water, wijn en zout de venkel 5 minuten koken. Broccolistronkjes toevoegen. Nog 5 minuten koken. Broccoliroosjes toevoegen. Nog 5 minuten koken. In andere pan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Tomatensaus en basilicum erdoor roeren. 3 Minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkel en broccoli afgieten. In wijde schaal scheppen. In midden saus schenken.
Lekker met kalfslapje en spaghetti.
4 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten