KAASOMELET MET TOMAAT
100 gram belegen kaas
1 sjalotje
1 kleine tomaat
2 eieren
1½ theelepel kerriepoeder
peper
1 eetlepel bloem
1 eetlepel margarine
Van kaas 1 dun plakje afsnijden. In dunne reepjes van 3 centimeter snijden. Rest van kaas raspen. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Tomaat wassen en in 4 plakken snijden.
In kom eieren loskloppen met kerriepoeder en peper. Toevoegen: geraspte kaas, sjalot en bloem. Goed door elkaar roeren. In koekenpan margarine verhitten. Ei-kaasmengsel erin schenken. Beetje laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Met behulp van deksel of pannenkoekmes voorzichtig keren. Andere kant goudbruin bakken. Omelet halveren en op 2 borden scheppen. Garneren met plakjes tomaat en reepjes kaas.
Lekker met gebakken aardappelen en gemengde salade.
2 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip oktober 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten