woensdag 12 oktober 2022

Volkorenbolletje met kasragoût

VOLKORENBOLLETJE MET KAASRAGOÛT

2 volkorenbolletjes
2 deciliter magere melk
1 kuipje smeerkaas 20+ (100 gram)
1 kleine tomaat
1 blikje doperwten (nettogewicht 200 gram)
100 gram oude kaas
2 theelepels aardappelmeel
1 eetlepel mosterd
versgemalen peper
6 sprietjes bieslook


Oven voorverwarmen op 200°C. Van bolletjes kapjes afsnijden en tot 1 centimeter van wand uithollen. Op bakplaat in midden van oven kapjes en bolletjes in 5 minuten knapperig bakken. Intussen in braadpan melk en smeerkaas verwarmen totdat kaas gesmolten is. Af en toe roeren. Intussen tomaat wassen en in stukjes snijden. In zeef doperwten laten uitlekken. Van kaas korst afsnijden. In stukjes snijden. In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Aan hete kaassaus toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Aan saus toevoegen: tomaat, doperwten, oude kaas en mosterd. Op smaak brengen met peper. Op elk bord bolletje leggen. Ragoût erover verdelen. Bieslook erboven fijnknippen. Kapje erop leggen.
Lekker met komkommersalade.

2 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip oktober 1988

Geen opmerkingen: