TOAST MET GEGRATINEERD ROEREI
1 tomaat
½ bakje champignons (à 250 gram)
1 eetlepel boter of margarine
2 theelepels citroensap
2 eieren
2 eetlepels melk
zout
peper
3 takjes peterselie
2 sneetjes witbrood
2 plakken 20+kaas van 25 gram elk
Tomaat inkruisen. Enkele tellen onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaat halveren en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In vieren snijden. In pan boter smelten. Champignons erdoor scheppen. Besprenkelen met citroensap. Met deksel schuin op pan champignons 3 minuten zachtjes stoven. Intussen in kom eieren loskloppen met melk, zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. Tomaat erdoor scheppen. Al roerende aan champignons eimengsel toevoegen. Eimengsel in 4 minuten zachtjes laten stollen tot ei glanst. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Sneetjes brood roosteren. Sneetjes brood op bakplaat leggen. Roerei erover verdelen. Plakken kaas erop leggen. In midden van grill kaas in 3 minuten laten smelten. Toast op 2 borden leggen.
Lekker met ijsbergsla.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip oktober 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten