BROCCOLI MET KERRIE-EISAUS
2 eieren
1 sjalotje
1 deciliter garderoom
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels kerriepoeder (scherp)
1 teentje knoflook
750 gram broccoli
zout
Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In kommetje doen: garderoom, mayonaise, eieren, sjalotje en kerriepoeder. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar roeren. Van broccoli taaie uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken van roosjes snijden. Stronken in stukjes snijden. Tot gebruik in koelkast zetten.
In pan met weinig water en zout, broccolistronkjes in 5 minuten koken. Roosjes toevoegen. In nog 5 minuten gaar koken. Intussen in steelpan saus in 5 minuten zachtjes verwarmen. Broccoli in schaal doen. Saus erover schenken.
Lekker bij kaasplak en gekookte rijst.
4 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten