GEVULDE WINTERWORTEL MET HAZELNOTEN EN KAAS
1 kruidenbouillontablet
100 gram snelkookrijst
2 winterwortels (700 gram)
zout
1 eetlepel boter of margarine
½ eetlepel gemberpoeder
1 theelepel kerriepoeder (mild)
1 theelepel koenjit
65 gram hazelnoten
50 gram geraspte oude kaas
In pan met ruim water en bouillontablet rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Wortels schrappen en wassen. Overlangs halveren. Bolle kanten recht afsnijden, zodat ze niet omvallen. Met mesje uithollen tot ½ centimeter van wand. In pan met weinig water en zout uitgeholde wortels 15 minuten koken. Intussen rest van wortel in kleinere stukjes snijden. Aan rijst toevoegen. Laatste 2 minuten meekoken. Intussen in braadpan boter verhitten. Toevoegen: gemberpoeder, kerriepoeder, koenjit, hazelnoten en wortel-rijstmengsel. Onder voortdurend omscheppen 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout. Wortels afgieten en op 2 borden leggen. Helft van kaas erover strooien. Rijstmengsel erop scheppen. Bestrooien met rest van kaas.
Lekker met gemengde salade.
2 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip oktober 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten