GARNALEN MET EI EN DOPERWTEN
zout
300 gram diepvries doperwten
100 gram grote Noorse garnalen
1½ eetlepel boter of margarine
2 teentjes knoflook
2 eieren
4 eetlepels melk
versgemalen peper
2 takjes verse basilicum
In pan met weinig water en zout, doperwten in 10 minuten bijna gaar koken. Intussen in zeef garnalen onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Doperwten afgieten. In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 1 Minuut zachtjes bakken. Intussen in kom eieren loskloppen met melk, zout en peper. Toevoegen: doperwten en helft van garnalen. Basilicum erboven fijnknippen (8 blaadjes achterhouden voor garnering). Aan knoflook doperwten-eimengsel toevoegen. Andere helft van garnalen erop leggen. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes bakken. Garneren met rest van basilicum.
Lekker met bruinbrood en kropsla.
2 personen
voedingswaarde : 280 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip oktober 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten