woensdag 12 oktober 2022

Broodje vissticks met groentesaus

BROODJE VISSTICKS MET GROENTESAUS

2 eieren
4 blaadjes kropsla
3 worteltjes (75 gram)
7 eetlepels pikante groenten-sandwichspread
3 eetlepels melk
30 gram boter of margarine
12 vissticks
1 komkommer
2 eetlepels azijn
zout
peper
4 witte ronde sesambroodjes


Eieren in 8 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. In plakjes snijden. Sla wassen en (in slamandje) uitslaan. Worteltjes schrappen en wassen. Fijn raspen. In kommetje wortel, sandwichspread en melk tot sausje roeren.
In koekenpan boter verhitten. Vissticks bakken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen komkommer schillen. Overlangs halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen. In reepjes snijden. In kom doen: komkommer, azijn, zout en peper. Broodjes opensnijden. Onderste helft beleggen met sla. Vissticks erop leggen. Wortel-spread erover verdelen. Kapjes erop zetten. In zeef komkommer afgieten. Over 4 bordjes verdelen: broodjes, komkommer en ei.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip oktober 1988

Geen opmerkingen: