BROODJE VISSTICKS MET GROENTESAUS
2 eieren
4 blaadjes kropsla
3 worteltjes (75 gram)
7 eetlepels pikante groenten-sandwichspread
3 eetlepels melk
30 gram boter of margarine
12 vissticks
1 komkommer
2 eetlepels azijn
zout
peper
4 witte ronde sesambroodjes
Eieren in 8 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. In plakjes snijden. Sla wassen en (in slamandje) uitslaan. Worteltjes schrappen en wassen. Fijn raspen. In kommetje wortel, sandwichspread en melk tot sausje roeren.
In koekenpan boter verhitten. Vissticks bakken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen komkommer schillen. Overlangs halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen. In reepjes snijden. In kom doen: komkommer, azijn, zout en peper. Broodjes opensnijden. Onderste helft beleggen met sla. Vissticks erop leggen. Wortel-spread erover verdelen. Kapjes erop zetten. In zeef komkommer afgieten. Over 4 bordjes verdelen: broodjes, komkommer en ei.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip oktober 1988
woensdag 12 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten