ARROZ CRIOLLO (ARGENTIJNSE RIJST)
1 grote ui
1 rode paprika
10 takjes peterselie
4 eetlepels olie
1 teentje knoflook
200 gram droogkokende rijst
½ kruidenbouillontablet
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden. In een kopje 6 takjes peterselie fijnknippen. In een braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Rijst, peterselie en paprika door ui scheppen en al omscheppende 3 minuten meebakken. 2 Deciliter water en bouillontablet toevoegen en bouillontablet goed door rijst roeren. Met deksel op de pan rijst in 10 minuten gaar en droog koken. Rijst met deksel op pan nog 5 minuten laten staan. 4 Kommetjes (inhoud 2 deciliter) omspoelen met heet water. Rijst over kommetjes verdelen en aandrukken. Op elk kommetje bord leggen, samen keren, even schudden en rijstbergjes op bord laten glijden. Elk rijstbergje garneren met takje peterselie. Direct opdienen.
Lekker bij gegrilleerd vlees.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Argentinië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande oktober 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten