woensdag 12 oktober 2022

Tomatensoep met courgette en vlindermacaroni (Italië)

TOMATENSOEP MET COURGETTE EN VLINDERMACARONI

1 ui
1 courgette
1 eetlepel (olijf)olie
1 blik geconcentreerde tomatensoep (inhoud 4,6 deciliter)
50 gram vlindermacaroni
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
1 teentje knoflook
100 gram geraspte oude kaas


Ui pellen en fijnsnipperen. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In plakjes snijden en plakjes halveren. In pan olie verhitten en ui 3 minuten bakken. Toevoegen: tomatensoep, 6 ½ deciliter water, courgette, macaroni, oregano en basilicum. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aan de kook brengen. 10 Minuten zachtjes koken. In 2 diepe borden soep scheppen.
Lekker met bruin stokbrood met sesamzaad.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip oktober 1989

Geen opmerkingen: