NASI GOERIH (KOKOSRIJST)
375 gram (langkorrel)rijst
1½ eetlepel (zonnebloem)olie
50 gram santen (van een blok), opgelost in 6 deciliter heet water
1½ theelepel zout
2 salamblaadjes
Week de rijst 1 uur in 1 liter water. Laat de rijst goed uitlekken in een zeef.
Verhit de olie in een pan en roerbak de rijst 3 minuten. Schenk de opgeloste santen erbij en roer het zout en de salamblaadjes erdoor. Breng het vocht aan de kook en laat de rijst, afgedekt en op een heel laag vuur (gebruik eventueel een vlamverdeler), in 30 minuten gaar worden. (Bijt op enkele korrels om te controleren of de kern niet meer hard is.) Roer de korrels los en laat e rijst, zonder deksel, nog 1 minuut nastomen.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
week- / bereidingstijd : 60 / 35 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten